Nyheder

Lektor i statskundskab Henrik Bech Seeberg Foto: AU/Lars Kruse

26.11.2020 | Priser

Seeberg får pris for bedste artikel

Henrik Bech Seeberg har vundet prisen for bedste artikel i tidsskriftet West European Politics. Artiklen handler om, hvad partier kan gøre for at påvirke vælgernes holdninger til konkurrerende partier med emneejerskab.

21.11.2020 | Priser

Pris for bedste speciale til Karoline Kolstad

Karoline L. Kolstad har vundet Beskæftigelsesministeriets pris for bedste speciale inden for arbejdsmarkedspolitik.

Lektor i statskundskab Kristina Bakkær Simonsen Foto: Tariq Mikkel Khan, Danmarks Frie Forskningsfond

19.11.2020 | Bevillinger

Sapere Aude-bevilling til Kristina Bakkær Simonsen

Lektor i statskundskab Kristina Bakkær Simonsen får mulighed for at realisere sin drøm om at blive forskningsleder, når hun i dag modtager Danmarks Frie Forskningsfonds Sapere Aude forskningsleder-bevilling. Hun skal forske i befolkningens splittelse omkring indvandring og integration samt den betydning, som politikeres moralisering af emnet har for holdningsdannelsen.

17.11.2020 | Nye bøger

Livet i Magtens Rugekasse

Professor emeritus Poul Erik Mouritzen har redigeret bogen med bidrag fra 15 forskere og tidligere studerende fra Institut for Statskundskab.

Livet i Magtens Rugekasse

17.11.2020 | Samfund og politik

Bogomtale: Livet i Magtens Rugekasse

15 forskere (og samtidigt tidligere studerende) fra fem generationer fortæller om deres gang på Institut for Statskundskab i Aarhus. Beretningerne spænder fra statskundskabsstudiets spæde start i 1958 og frem til nu. Det er historien om et succesfuldt studium og et institut i verdensklasse, hvor en del er blevet hængende hele livet fra studerende til professor emeritus.

Professor i statskundskab Michael Bang Petersen Foto: Mia Ulvgraven

04.11.2020 | Navne

Michael Bang Petersen bidrager til nyt varslingssystem

Professor i statskundskab Michael Bang Petersen bidrager med at kvalificere og vurdere regeringens nye corona-varslingssystem for samfund og erhvervsliv.

Rethinking Party Reform. Photo: Oxford University Press

28.10.2020 | Nye bøger

Rethinking Party Reform

Fabio Wolkenstein's book is published by Oxford University Press.

Den nye bog "Distribueret ledelse i den offentlige sektor", skrevet af Anne Mette Kjeldsen, Christian Nyvang Qvick, Thomas Faurholt Jønsson og Lotte Bøgh Andersen.

23.10.2020 | Nye bøger

Ny bog: "Distribueret ledelse i den offentlige sektor"

Ansatte fra Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse giver i en ny bog et samlet og systematisk overblik over litteraturen om distribueret ledelse.

Adjunkt i statskundskab Jakob Majlund Holm Foto: Privat

21.10.2020 | Priser

Pris for bedste Politica-artikel til Heeager og Holm

Flere penge løser ikke folkeskolens udfordringer med at dygtiggøre eleverne. Det viser Anne Heeager og Jakob Majlund Holms forskning, som har vundet prisen for årets bedste Politica-artikel i 2019.

20.10.2020 | Forskningsnyhed

Borgerne bidrager selv til politikerlede

Mennesker har en særlig evne til at opfange og videreformidle informationer om egoistiske og selviske ledere. Dermed bidrager borgerne i høj grad selv til udbredelsen af politikerlede og mistillid til politikerne, viser nyt studie fra Aarhus BSS på Aarhus Universitet.

Viser resultater 21 til 30 ud af 520

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste