Nyheder

Tredje udgave af International Politik NU er udkommet. Redigeret af Tonny Brems Knudsen og Morten Winther Bülow. Foto: Systime.

19.04.2021 | Nye bøger

Ny bog: "International Politik NU"

"International Politik NU. Magtbalance, værdier og samarbejde" er udkommet på forlaget Systime. Grundbogen er redigeret af Tonny Brems Knudsen og Morten Winther Bülow.

KV17-Analyse af kommunalvalget 2017. Redigeret af professor emeritus Jørgen Elklit, AU, lektor Sune Welling Hansen, SDU, og professor Ulrik Kjær, SDU. Foto: Syddansk Universitetsforlag.

15.04.2021 | Nye bøger

KV17 - Analyser af kommunalvalget 2017

"Hvilke vælgergrupper stemmer oftest, og hvilke vælgergrupper stemmer sjældnest?" Disse og mange flere spørgsmål besvares, når 18 forskere fremlægger resultaterne af deres analyser af valget i den nye bog, som udkommer 15. april på Syddansk Universitetsforlag.

08.04.2021 | Forskningsnyhed

Når partier skifter holdninger, følger vælgerne med

Hvor stor en rolle spiller partierne egentlig i borgernes holdningsdannelse? Forskere fra statskundskab på Aarhus BSS, Aarhus Universitet, har ved hjælp af unikke data undersøgt, hvordan vælgerne følger deres parti, når partiet pludseligt skifter standpunkt omkring populære og veletablerede velfærdsordninger.

A new research experiment shows that this visual communication aid motivates citizens to engage in protective behaviour, thereby helping authorities to buy time. The graph depicts how new and highly infectious variants of coronavirus threaten healthcare systems, but also how vaccines offer hope for the future. (Click to enlarge.)

31.03.2021 | Offentligheden/ Pressen

COVID-19: New study shows how to motivate citizens with hope

New research provides public health authorities across the globe with a validated visual aid for health communication. The aid is a hope-inducing graph that has been proven to increase engagement in protective behaviour among citizens. With this aid, societies may be able to buy time in the current race between vaccines and the spread of more infectious variants, researchers argue.

Professor Michael Bang Petersen. Photo: Ida Marie Jensen, Aarhus University

26.03.2021 | Offentligheden/ Pressen

Press release

New COVID-19 Research: How to make people follow restrictions without appealing to fear.

25.03.2021 | Forskningsnyhed

Bred, men ambivalent støtte til whistleblowing

Støtten til whistleblowing er lavere i Danmark end i en række andre vestlige lande. Det kan skyldes manglende erfaring, vores høje grad af tillid, og så er whistleblowerens motiv afgørende for danskernes støtte, påpeger professor i statskundskab Thomas Olesen, Aarhus BSS. Danskernes holdning til whistleblowing er særlig aktuel set i lyset af EU’s nye krav om whistleblowerordninger i alle danske virksomheder.

15.03.2021 | Navne

Carsten Jensen i spidsen for ny satsning

Professoren fra Institut for Statskundskab skal lede Aarhus Universitets tværvidenskabelige forskningscenter om en af samfundets helt store udfordringer: Ulighed.

10.03.2021 | Forskningsnyhed

Klar besked gjorde danskere til mestre i smitteforebyggelse

Ny forskning fra Frederik Jørgensen, Alexander Bor og Michael Bang Petersen zoomer ind på coronakrisens første fase i otte lande i marts 2020.

Forskningsinterview. Foto: Djøfs Forlag.

25.02.2021 | Nye bøger

Ny bog: "Forskningsinterview"

Anne Mette Møller og Gitte Sommer Harrits har udgivet bogen "Forskningsinterview – En praktisk og metodisk introduktion" på Djøfs Forlag.

22.02.2021 | Navne

Mindeord