Postdoc Andreas Albertsen
Professor Kasper Lippert-Rasmussen

01.11.2019 | Bevillinger

Lippert-Rasmussen og Albertsen med i stort Horizon2020-projekt

Andreas Albertsen og Kasper Lippert-Rasmussen er del af et større Horizon 2020-projekt, der skal analysere den deltagelses- og tillidskrise, der præger europæiske institutioner og demokratier. Projektet er blevet bevilliget 11,2 millioner kroner, hvoraf 1,2 millioner tilfalder Aarhus BSS.

22.10.2019 | Bevillinger

Grundforskningscenter i diskrimination åbner på Aarhus BSS

Hvad er diskrimination? Hvorfor er diskrimination moralsk kritisabelt? Hvorfor diskriminerer vi, og hvad kan vi gøre for at forhindre diskrimination? Disse spørgsmål vil grundforskningscentret CEPDISC besvare, når det efter planen åbner i august 2020. CEPDISC er indstillet af Danmarks Grundforskningsfond til en centerbevilling over 6 år. I spidsen står professor i statskundskab Kasper Lippert-Rasmussen.

Per Mouritsen ved prisoverrækkelsen den 10. oktober 2019.

10.10.2019 | Priser

Lektor Per Mouritsen hædres for årets originale idé

Danmarks Frie Forskningsfond uddeler sin hæderspris: Årets originale idé, til lektor Per Mouritsen fra Institut for Statskundskab, Aarhus BSS. Prisen overrækkes den 10. oktober 2019 af Uddannelses- og Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen på vegne af fonden.

5 mio. kr. fra AP Møller Fondens folkeskoledonation til ny forskning om fagligt samarbejde i folkeskolen

09.10.2019 | Aarhus BSS

Nye veje i samarbejdet mellem skolens fagprofessionelle: 5 mio. kr. til ny forskning om fagligt samarbejde i folkeskolen

Med skolereformen i 2013 blev der sat skub i samarbejdet mellem lærere, pædagoger og ledere, og nye former for samarbejde og nye måder at organisere samarbejdet på så dagens lys. Men hvad betyder det for de fagprofessionelles selvopfattelse? Hvordan styrker det deres kompetencer? Og hvilken effekt har det på elevernes trivsel og læring? Med en bevilling på 5 mio. kr. fra AP Møller Fondens folkeskoledonation i ryggen sætter Nationalt Center for Sk

17.09.2019 | Forskningsnyhed

Samtale-demokrati kan begrænse polarisering

Borgere kan afværge polarisering og være garanter for fornuftige politiske beslutninger. Det er hovedbudskabet i en artikel fra instituttets professor Rune Slothuus og en række internationale forskerkolleger i tidsskriftet Science.

03.09.2019 | Forskningsnyhed

Frivillige nationale test kan ramme svage elever

Folkeskoleelever fra ressourcesvage hjem har stort fagligt udbytte af de nationale test. Men samtidig er det netop de skoler med flest ressourcesvage elever, der er mest tilbøjelige til at vælge testene fra.

02.09.2019 | Forskningsnyhed

Framing og ordspin påvirker vores holdninger

Et nyt studie fra Aarhus BSS undersøger, hvordan interesseorganisationer framer deres budskaber i medierne. En viden, der kan gøre os bedre til at gennemskue, hvordan vores opfattelse af emner som SU eller lærernes arbejdstid bliver påvirket af organisationernes ordspin, så vi i sidste ende kan træffe mere oplyste valg.

Foto: Aarhus Universitet

30.08.2019 | Bevillinger

EU finansierer nyt projekt om samfundsengageret og ansvarlig forskning

Et nyt forskningsprojekt i EU-regi skal hjælpe forskningsinstitutioner inden for biovidenskab med at blive bedre til at praktisere såkaldt 'Responsible Research and Innovation'. Målet er at inddrage forskellige samfundsaktører i forskningen, sådan at forskning og fremtidige teknologier er i overensstemmelse med samfundets værdier, behov og forventninger.

Foto: Lars Kruse, AU Foto

28.08.2019 | Navne

Dronning Margrethe II's rejselegat går til Jannik Fenger

Jannik Fenger er kandidatstuderende ved Institut for Statskundskab, Aarhus BSS, og modtager dette års rejselegat. Legatet uddeles hvert år til én kandidatstuderende på hvert af universitetets fakulteter.

Stine Toft. Foto:Privat

16.08.2019 | Uddannelsesnyhed

Første kandidat i Politik og Økonomi er ude i virkeligheden

I efteråret 2014 begyndte første hold på den tværdisciplinære bacheloruddannelse i Politik og Økonomi. Stine Toft er som den første blevet kandidat og er i dag ansat i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Viser resultater 1 til 10 ud af 455

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste