20.06.2021 | Forskningsnyhed

Sådan bliver du et politisk ikon: Greta Thunberg-metoden

Mod alle odds er det lykkedes for miljøforkæmperen Greta Thunberg at blive et politisk ikon. Professor i statskundskab Thomas Olesen fra Aarhus BSS har analyseret, hvordan det kunne ske.

"Kommunalpolitisk lederskab" er udkommet på Hans Reitzels Forlag. Redigeret af Lotte Bøgh Andersen og Ulrik Kjær. Foto: Hans Reitzels Forlag.

15.06.2021 | Nye bøger

Ny bog: "Kommunalpolitisk lederskab"

Bogen "Kommunalpolitisk lederskab – Tæt på borgerne i de lokale fællesskaber" er udkommet på Hans Reitzels Forlag.

09.06.2021 | Priser

Ea Høg Utoft vinder Emerging Gender Researcher Award

Postdoc ved CFA Ea Høg Utoft har vundet Emerging Gender Researcher Award.

Prismodtager Michael Bang Petersen sammen med direktør for Statens Serum Institut, Henrik Ullum.

31.05.2021 | Priser

Naturvidenskabelig pris til professor i statskundskab

På Statens Serum Institut modtog Michael Bang Petersen i dag Fritz Kauffmans pris for at bidrage med ”afgørende data og viden” under corona-pandemien.

28.05.2021 | Offentligheden/ Pressen

Institut for Statskundskab nummer et i verden

Aarhus Universitet er kåret som verdens bedste forskningsinstitution inden for offentlig forvaltning.

Adjunkt i statskundskab Martin Bisgaard Foto: Anders Trærup

27.05.2021 | Bevillinger

4,9 millioner fra DFF til Martin Bisgaard

Adjunkt i statskundskab Martin Bisgaard har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond på 4,9 millioner kroner til sit forskningsprojekt om, hvad politikere tænker om vælgerne.

Den nye bog "Equality in the Nordic World" af Carsten Jensen. Foto: University of Wisconsin Press.

18.05.2021 | Nye bøger

Ny bog:"Equality in the Nordic World"

Carsten Jensens nye bog "Equality in the Nordic World" er netop udkommet ved University of Wisconsin Press i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag.

Den nye bog "Det nationale råderum" er udkommet på Djøfs Forlag. Foto: Djøfs Forlag.

18.05.2021 | Nye bøger

Ny bog: "Det nationale råderum"

Gennem forordninger og direktiver regulerer EU i dag mange vigtige samfundsområder. Spørgsmålet er, hvor det efterlader det danske folkestyre? Dette og mange flere spørgsmål behandles i den nye bog.

Professor i statskundskab Jørgen Møller Foto: Ove Smedegaard

10.05.2021 | Bevillinger

2,9 millioner fra DFF til forskning i samspillet mellem religion og politik

Professor i statskundskab Jørgen Møller har modtaget 2,9 millioner fra Danmarks Frie Forskningsfond til sit projekt om den katolske kirkes rolle i dannelsen af det moderne Europa.

The Danish Voter analyserer danskernes politiske holdninger og stemmeadfærd fra 1971 til i dag. Omslag: University of Michigan Press.

10.05.2021 | Nye bøger

Ny bog: "The Danish Voter"

I den nye bog, The Danish Voter, analyserer forskerne udviklingen i den danske vælgers adfærd i stemmeboksen fra 1971 frem til valget i 2019.

Viser resultater 1 til 10 ud af 533

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste