Forskningsinterview. Foto: Djøfs Forlag.

25.02.2021 | Nye bøger

Ny bog: "Forskningsinterview"

Anne Mette Møller og Gitte Sommer Harrits har udgivet bogen "Forskningsinterview – En praktisk og metodisk introduktion" på Djøfs Forlag.

22.02.2021 | Navne

Mindeord

Ved Curt Sørensens død

Seniorforsker Jens Peter Andersen Foto: Aarhus BSS Kommunikation og Eksterne Relationer

08.02.2021 | Forskningsnyhed

Eliten sidder på 21 procent af citationerne

På 15 år er andelen af citationer hos forskningseliten steget fra 14 til 21 procent. Den ulige fordeling kan have negative konsekvenser for forskningen.

Professor i statskundskab Rune Stubager

05.02.2021 | Bevillinger

2,7 millioner kroner til Valgundersøgelsen

Den danske valgundersøgelse med Rune Stubagers deltagelse modtager en bevilling på 2,7 millioner kroner fra Uddannelses- og Forskningsministeriets pulje til forskningsinfrastruktur.

Rapporten om håndteringen af Covid-19 i foråret 2020. Foto: Folketinget.

29.01.2021 | Navne

Corona-rapport afleveret til Folketinget

Ekspertgruppen med Jørgen Grønnegård Christensen i spidsen har nu undersøgt beslutningsgrundlaget for Danmarks første corona-nedlukning.

Michael Bang Petersen Foto: Lars Kruse, AU

21.01.2021 | Offentligheden/ Pressen

Stor opbakning til myndighedernes corona-råd

Seneste data fra HOPE-projektet viser, at danskernes motivation til at agere smitteforebyggende er stor i øjeblikket.

18.12.2020 | Forskningsnyhed

Når algoritmer diskriminerer

Det selvsamme juridiske system i USA, som forbyder diskrimination, diskriminerer i stor stil, når man anvender algoritmer i forbindelse med udmåling af straf. Også i Danmark er der eksempler på statistisk diskrimination, påpeger professor Kasper Lippert-Rasmussen.

18.12.2020 | Forskningsnyhed

Tilsvining koster tillid til politikerne

Vores tillid til politikerne daler, når de taler grimt til og om hinanden. På den anden side må politikerne gerne være meget uenige om politik. Det påvirker ikke tilliden til dem. Ny forskning adskiller effekten af uenighed og tilsvining i politik.

Lektor i statskundskab Kristina Bakkær Simonsen

14.12.2020 | Bevillinger

AUFF Nova til Kristina Bakkær Simonsen

Lektor i statskundskab Kristina Bakkær Simonsen, fra Aarhus BSS på Aarhus Universitet modtager 2,5 millioner kroner fra Aarhus Universitets Forskningsfond til at forske i, hvilken betydning statsborgerskab har for integration.

09.12.2020 | Bevillinger

ERC-bevilling til Lindekilde: Hvordan reagerer vi på online politisk had og aggression?

Professor Lasse Lindekilde har fået et Consolidator Grant fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC). Han bliver dermed den fjerde i rækken på Institut for Statskundskab, som modtager en stor ERC-bevilling. Lindekilde skal forske i, hvordan vidner til online politisk had og aggression reagerer, og om en bedre debatkultur kan fremmes via pro-sociale reaktioner.

Viser resultater 1 til 10 ud af 513

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste