08.08.2020 | Bevillinger

Bevilling fra Facebook til Aarhus BSS-forskere

Michael Bang Petersen og Alexander Bor har modtaget en bevilling på 863.000 kroner fra Facebook. Bevillingen skal bruges til at jagte de psykologiske motivationer, der ligger bag politisk had og deling af misinformation på sociale medier.

Foto: Aarhus BSS Kommunikation & Eksterne relationer

29.06.2020 | Offentligheden/ Pressen

Bedst i verden

Institut for Statskundskab på Aarhus BSS er bedst i verden inden for offentlig forvaltning. Det viser den nyligt offentliggjorte Shanghai-ranking, som desuden rangerer instituttet som nummer tre i Europa inden for political science.

23.06.2020 | Navne

Jørgen Grønnegård skal granske corona-nedlukningen

Professor emeritus Jørgen Grønnegård Christensen er blevet bedt om at lede en ekspertgruppe, som skal undersøge nedlukningen af Danmark som følge af corona-krisen.

Carsten Jensen har spurgt et repræsentativt udsnit af den britiske befolkning om deres holdninger til velfærdsydelserne. Er støtten til kontanthjælpsmodtagerne for generøs? Og ændrer deres holdning sig, når man manipulerer med, hvor stor kontanthjælpsydelserne er? Foto: Unsplash
Carsten Jensen har fået Harrison Prisen for den bedste artikel udgivet i Political Studies i 2019. Foto: AU Foto

29.05.2020 | Forskningsnyhed

Overdrivelse fremmer modstand

Jo højere ydelser, man tror, at kontanthjælpsmodtagere får, jo større modstand vækker det i befolkningen. Derfor er det effektivt, når politikere overdriver i deres retorik og fremhæver de ekstreme eksempler, viser prisvindende forskning fra Aarhus BSS på Aarhus Universitet.

Lektor i statskundskab Lene Aarøe er en af forskerne, som modtager en DFF-bevilling. Foto: Aarhus BSS

18.05.2020 | Bevillinger

21,5 millioner til statskundskab ved årets uddeling fra DFF

Fire politologer modtager millionbevillinger ved den årlige uddeling fra Danmarks Frie Forskningsfond.

Professor Rune Stubager og de andre medlemmer af Ytringsfrihedskommissionen giver en status på ytringsfriheden i Danmark. Foto: Ashraf Rachid

05.05.2020 | Samfund og politik

Status på ytringsfriheden i Danmark

Ytringsfriheden i Danmark har stor folkelig opbakning, konkluderer Ytringsfrihedskommissionen i en ny betænkning. Vi skal dog huske at værne om den og ikke blot tage den for givet. Professor i statskundskab Rune Stubager er et af personerne bag det store arbejde.

24.04.2020 | Bevillinger

Yderligere 2,4 millioner til forskning i konsekvenser af corona-virus

Professor i statskundskab Michael Pang Petersen ved Aarhus BSS, Aarhus Universitet, har modtaget yderligere 2,4 millioner kroner fra Carlsbergfondet til sin forskning i danskernes adfærd under corona-krisen. Med den nye bevilling bliver det muligt at lave daglige monitoreringer og et early warning-system, som leveres direkte til Statens Serumsinstitut.

Martin Bækgaard Foto: Ingrid Fossum
Søren Serritzlew Foto: Ingrid Fossum

22.04.2020 | Priser

Pris for bedste artikel i JBPA

Martin Bækgaard og Søren Serritzlew vinder pris for bedste artikel udgivet i tidsskriftet Journal of Behavioral Public Administration (JBPA) i 2019.

22.04.2020 | Forskningsnyhed

Ny bog: ”Når embedsmænd lovgiver”

I deres nye bog ”Når embedsmænd lovgiver” viser de fire Aarhus BSS-professorer Jørgen Grønnegård Christensen, Jørgen Albæk Jensen, Peter Bjerre Mortensen og Helene Helboe Pedersen, at det er blevet mere almindeligt med rammelovgivning, som nu under corona-krisen, hvor regeringen udstikker konkrete forbud og påbud til danskerne.

Vi skal ikke forvente, at corona-krisen fører til demokratisk sammenbrud i lande som Danmark, som har et stærkt foreningslandskab og lang tids erfaring med velfungerende folkestyre. Foto: Colourbox

17.04.2020 | Forskningsnyhed

Kriser vælter ikke gamle demokratier

Er gamle demokratier i fare for at bryde sammen i dagens samfund? Nej, siger Jørgen Møller og Svend-Erik Skaaning. Gamle demokratier i Vesten skal nok klare sig. Også gennem kriser, som den vi står i lige nu med corona-virus. Vi har nemlig vænnet os så meget til demokrati som styreform, at vi reelt ikke kan forestille os alternativer. Situationen er dog anderledes i nye demokratier med forholdsvis svage civilsamfund og politiske partier.

Viser resultater 1 til 10 ud af 480

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste