To nye talentfulde forskningsledere

Karriereprogrammet Sapere Aude under Det Frie Forskningsråd udnævner Anne Rasmussen og Svend-Erik Skaaning fra Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences, Institut for Statskundskab som forskningsledere.

Det Frie Forskningsråd (DFF) har siden 2010 uddelt rundhåndede millionbeløb til både unge og etablerede forskertalenter med karriereprogrammet Sapere Aude. I år tildeles forskerne Anne Rasmussen og Svend-Erik Skaaning fra Institut for Statskundskab hver et anseligt millionbeløb til at gå i gang med ny og banebrydende forskning. De får nu begge fire år til at kickstarte og lede deres egne forskningsprojekter.

Anne Rasmussen

Anne Rasmussens projekt sætter fokus på, hvorvidt tilstedeværelsen af organiserede interesser påvirker politikernes evne til at omsætte borgernes ønsker til virkelighed.

Hvad betyder det for din forskerkarriere, at du indgår i Sapere Aude-programmet?

- Projektet giver mig mulighed for at få ”mit eget”, fortæller Anne Rasmussen og fortsætter:

- Jeg får chanchen for at bygge mit eget forskningsmiljø op og får mulighed for at forene mange af de forskningsfelter, som jeg har arbejdet med gennem årene. Efter at have deltaget i  forskellige internationale forskningsteams er det lige præcist det, jeg brænder for og føler mig klar til.

Den videnskabelige titel på Anne Rasmussens forskningsprojektet er: ”When does Government listen to the Public? The Contingent Impact of Organized Interests”. Læs mere her

Svend-Erik Skaaning

Svend-Erik Skaaning ønsker at undersøge komplekse forudsætninger for forskellige aspekter af demokrati.

På spørgsmålet om, hvad det vil betyde for hans forskerkarriere, at han indgår i Sapere Aude-programmet, svarer han:

 - Det betyder, at jeg kan realisere et stort forskningsprojekt, som jeg har haft i tankerne igennem flere år, siger Svend-Erik Skaaning.

Han forklarer, at hans omfattende internationale samarbejde derfor kan konsolideres og udbygges yderligere.

Den videnskabelige titel på hans projektet er: “The Ups and Downs of Democracy: A Comparative Study of Democratic Deepening and Regression”. Læs mere her

Yderligere information
Anne Rasmussen
, lektor
Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences
Institut for Statskundskab
Tlf.: 8715 0000
Mail: rasmussena@fsw.leidenuniv.nl

Svend-Erik Skaaning, lektor
Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences
Institut for Statskundskab
Tlf.: 8716 5595
Mail: skaaning@ps.au.dk