Forsker fra Institut for Statskundskab modtager demokratistafet

Gitte Sommer Harrits fra Institut for Statskundskab modtog grundlovsdag Ebbe Kløvedal Reichs demokratistafet for sine væsentlige bidrag til den politiske debat i Danmark.

Prisen blev overrakt til et grundlovsmøde i København arrangeret af Demokrati i Europa
Oplysningsforbundet, DEO, hvor mere end 200 mennesker var mødt op til taler og sange.

Sidste års vinder, journalist og debattør Rune Lykkeberg, og stafetkomiteen havde i år valgt at give stafetten videre til demokratiforskeren Gitte Sommer Harrits, som dermed skriver sig ind i rækken af prominente stafetmodtagere såsom: Politisk satiriker Niels Hausgaard, tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen og forfatter og debattør Carsten Jensen.

Modtagerne af Ebbe Reichs demokratistafet er karakteriseret ved at have tilført den politiske debat noget ud over det sædvanlige ved at få danskere til at forholde sig til demokrati, folkestyre og borgerbegrebet. Modtagerne har udvist et stort personligt engagement ved at bringe samfundsdebatten et skridt videre og har udvist et særligt retsind eller mod i forhold til at afdække og udfordre til debat om samfundsproblemer.

For yderligere information

Gitte Sommer Harrits