Forskningsnyheder

05.12.2017 | Forskningsnyhed

At bære tørklæde kan også være dansk

Danskhed skal udfordres. Sort-hvide forestillinger om, hvad det vil sige at være dansk, og hvad det vil sige at være muslim må nedbrydes. Først når man får en udtalt accept fra sine venner på, at det er ok at bære tørklæde eller fravælge alkohol, oplever børn af indvandrere, at de kan kombinere deres etniske identitet med at føle sig danske, siger forsker fra Aarhus BSS.

07.11.2017 | Forskningsnyhed

Kvinder i forskerteamet sikrer flere nuancer i medicinsk forskning

Forskerteam fra Aarhus BSS og Stanford University viser en sammenhæng mellem kønsdiversitet i forskerstaben og graden af opmærksomhed på kønsforskelle i medicinsk forskning. Det kan være afgørende for liv og død samt have store økonomiske konsekvenser.

03.11.2017 | Forskningsnyhed

Skal Danmark være en lukket klub?

Kravene til statsborgerskab er så svære, at selv en del danske borgere ikke lever op til dem. Resultatet fra nyt studie ved Aarhus BSS rejser spørgsmålet, om det er rimeligt at stille højere krav til andre end til sig selv.

26.10.2017 | Forskningsnyhed

Leder, kom ned fra ølkassen

Ny bog samler resultaterne fra fire års forskning i ledelse, der virker i offentlige og private organisationer.

13.10.2017 | Forskningsnyhed

Hvorfor støtter politikere ikke altid op om deres egen kandidat?

Læs Ann-Kristin Köllns blogindlæg i Washington Posts Monkey Cage.

26.09.2017 | Forskningsnyhed

Nyt Politica: Integration af indvandrere i Danmark

Temanummeret sætter fokus på integrationens muligheder og udfordringer på forskellige centrale områder i det danske samfund.

21.09.2017 | Forskningsnyhed

Ann-Kristin Kölln om det tyske valg 2017

Hvorfor er det tyske valg vigtigt for Danmark? Hør svaret fra instituttets nye lektor Ann-Kristin Kölln i videoen her.

09.05.2017 | Forskningsnyhed

Ulighedens onde cirkel

Stor undersøgelse på tværs af 27 lande påviser sammenhæng mellem ulige og ustabile samfund og befolkningens motiver for dominans. Angreb på indvandrere, kønsdiskrimination og korruption er blandt de mange negative konsekvenser.

04.05.2017 | Forskningsnyhed

Immunforsvaret kan forklare indvandrerskepsis

Der er stærk sammenhæng mellem folks bekymring for smitte og deres skepsis overfor indvandrere. Det viser ny forskning fra Aarhus BSS, som dermed forklarer, hvorfor konflikten om indvandring er så dyb, og hvorfor integrationen ofte slår fejl.

28.03.2017 | Forskningsnyhed

Oprør fra udkanten

Rune Stubager og Kasper Møller Hansen har analyseret folketingsvalget 2015 og forklarer i bogen ’Oprør fra udkanten’, hvorfor danskerne stemte, som de gjorde. Desuden giver de deres bud på, hvad de kommende års vælgeradfærd vil byde på.

Viser resultater 1 til 10 ud af 109

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste