Forskningsnyheder

13.10.2017 | Forskningsnyhed

Hvorfor støtter politikere ikke altid op om deres egen kandidat?

Læs Ann-Kristin Köllns blogindlæg i Washington Posts Monkey Cage.

26.09.2017 | Forskningsnyhed

Nyt Politica: Integration af indvandrere i Danmark

Temanummeret sætter fokus på integrationens muligheder og udfordringer på forskellige centrale områder i det danske samfund.

21.09.2017 | Forskningsnyhed

Ann-Kristin Kölln om det tyske valg 2017

Hvorfor er det tyske valg vigtigt for Danmark? Hør svaret fra instituttets nye lektor Ann-Kristin Kölln i videoen her.

09.05.2017 | Forskningsnyhed

Ulighedens onde cirkel

Stor undersøgelse på tværs af 27 lande påviser sammenhæng mellem ulige og ustabile samfund og befolkningens motiver for dominans. Angreb på indvandrere, kønsdiskrimination og korruption er blandt de mange negative konsekvenser.

04.05.2017 | Forskningsnyhed

Immunforsvaret kan forklare indvandrerskepsis

Der er stærk sammenhæng mellem folks bekymring for smitte og deres skepsis overfor indvandrere. Det viser ny forskning fra Aarhus BSS, som dermed forklarer, hvorfor konflikten om indvandring er så dyb, og hvorfor integrationen ofte slår fejl.

28.03.2017 | Forskningsnyhed

Oprør fra udkanten

Rune Stubager og Kasper Møller Hansen har analyseret folketingsvalget 2015 og forklarer i bogen ’Oprør fra udkanten’, hvorfor danskerne stemte, som de gjorde. Desuden giver de deres bud på, hvad de kommende års vælgeradfærd vil byde på.

23.03.2017 | Forskningsnyhed

Hvorfor ønsker vi dominerende ledere?

Ny forskning fra Lasse Laustsen og Michael Bang Petersen viser, at støtte til den dominerende leder kommer fra dem, som er klar til at løse landets konflikter ved angreb fremfor forsvar.

"Resultaterne fra READ er meget lovende, særligt når effekten vurderes i forhold til prisen for indsatsen. For børn med anden etnicitet har forældrenes indsats og engagement mere positiv effekt end både ekstra undervisningstimer eller to-lærerordning," siger professor Simon Calmar Andersen fra TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus BSS.

10.10.2016 | Forskningsnyhed

Forældres deltagelse er afgørende for børns læsning

Der er store læringsmæssige gevinster ved at inddrage forældrene i børns læsning. Det viser forskningsprojektet READ, der er udført i samarbejde mellem Aarhus BSS, Aarhus Kommune og VIA University College.

The World Trade Center den 11. september 2001, kort tid efter at tårn nr. 2 faldt sammen. Foto: Wally Gobetz (Wikimedia Commons)

09.09.2016 | Forskningsnyhed

Terrorangrebene den 11. september 2001 forårsagede psykisk sygdom i Danmark

Terrorhandlinger kan sprede så stor frygt, at borgere i lande, der ligger tusindvis af kilometer fra angrebene, bliver psykisk syge. Dette er konklusionen på en undersøgelse finansieret af Carlsbergfondet, som er udført af forskere fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet og Stanford University. Undersøgelsen er netop publiceret i det anerkendte tidsskrift American Journal of Epidemiology.

26.05.2016 | Forskningsnyhed

Hvorfor denne uudslukkelige tørst efter sundhed?

Ny forskning fra Aarhus BSS kan forklare, hvorfor sundhedsudgifterne løber løbsk, mens vi er mere delt i holdningerne til arbejdsløshedsunderstøttelse. Svaret ligger i vores psykologi, som siger os, at sygdom skyldes uheld og derfor er noget, vi fortjener hjælp til.

Viser resultater 1 til 10 ud af 105

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste