01.07.2019 | Nye bøger

Ny bog: "US Foreign Policy Towards Russia in the Post-Cold War Era"

Tankegange fra Den Kolde Krig har fortsat med at påvirke amerikansk udenrigspolitik til skade for forholdet mellem Rusland og USA, skriver David Parker i sin nye bog. Han viser hvordan spændinger og mistillid er taget til under Trump og ser på fremtiden for forholdet mellem USA og Rusland.

28.06.2019 | Priser

Talent belønnes med europæisk ph.d.-pris

Adjunkt Kristina Bakkær Simonsen vinder pris for sin ph.d.-afhandling om indvandrere og integration.

Peter Munk Christiansen, professor og institutleder, Institut for Statskundskab. Foto: Aarhus Universitet

17.06.2019 | Forskningspolitik

Forskningspolitiske anbefalinger fra Danmark er ude internationalt

Forskningsbevillinger bliver større og større. Men de fonde, der uddeler pengene, bør holde beløbene nede, anbefaler blandt andre institutleder Peter Munk Christiansen i Nature Human Behaviour.

21.05.2019 | Nye bøger

Ny bog: Politisk og administrativ ledelse

Forskere fra Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse er aktuelle med nye forskningsresultater om roller, relationer og personlighed i toppen af de danske kommuner.

21.05.2019 | Nye bøger

Budgetlægning og offentlige udgifter

Tredje reviderede udgave af bogen 'Budgetlægning og offentlige udgifter' er netop udkommet. Institutleder Peter Munk Christiansen er redaktør på bogen, der præsenterer centrale teorier om de budgetter, der har stor betydning for vores samfund.

14.05.2019 | Podcast

Ny podcast om evolution og vælgeradfærd

Urmenneskets logik er lagret dybt inde i vores hjerner. Også når det gælder politik. I denne udgave af 'Det Videnskabelige Kvarter' forklarer Lasse Laustsen og Michael Bang Petersen, hvilken betydning menneskets evolutionshistorie har i stemmeboksen.

Foto: Colourbox

14.05.2019 | Bevillinger

Fem DFF-bevillinger til Institut for Statskundskab

Fem forskere fra instituttet modtager i alt 26 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsråd.

10.05.2019 | Forskningsnyhed

Mudderkastning betaler sig i politik

Politiske partier kan svække rivalernes omdømme blandt vælgerne. En effektiv strategi er at give sine politiske modstandere skylden for aktuelle problemer, viser ny forskning fra Aarhus BSS.

06.05.2019 | Forskningsnyhed

Danske vælgere er dårlige tabere

Ny forskning fra Institut for Statskundskab viser, at vælgernes opfattelse af det danske demokrati påvirkes af, om de stemmer på et vindende parti eller på et tabende. Særligt opsigtsvækkende er det, at tabernes utilfredshed stadig hænger ved tre år efter et valg.

06.05.2019 | Navne

Michael Bang Petersen optaget i Videnskabernes Selskab

At værne om sandhedsbegrebet og det videnskabelige ideal er ambitionen for professoren fra Institut for Statskundskab.

Viser resultater 1 til 10 ud af 442

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste