Rune Slothuus vinder APSAs pris for bedste paper

Professor Rune Slothuus fra Aarhus Universitet modtager årets pris for bedste paper fra American Political Science Associations sektion for Politisk Psykologi.

21.06.2018

Foto: Aarhus BSS Kommunikation

Professor i statskundskab Rune Slothuus fra Aarhus BSS vinder prisen for det bedste paper præsenteret på årsmødet for American Political Science Association i 2017 inden for kategorien politisk psykologi. Paperet “Can Citizens Be Framed? How Information More than Emphasis Changes Political Opinions” er forfattet sammen med lektor Thomas J. Leeper fra London School of Economics and Political Science.

I paperet udfordrer Rune Slothuus og Thomas Leeper den gængse forståelse af et af de mest centrale begreber i studiet af politiske holdninger, såkaldte framing-effekter. Blandt forskere er det en udbredt opfattelse, at borgernes holdninger ret nemt kan påvirkes af, hvordan politikere og medier vælger at præsentere – eller frame – politiske forslag. Rune Slothuus og Thomas Leeper viser, at det i langt højere grad er nødvendigt at præsentere borgerne for substantielle argumenter for at påvirke deres politiske holdninger. Dette fund – at substansen i argumenterne snarere end indpakningen af dem betyder noget – underbygger forfatterne ved hjælp af 14 nye, randomiserede eksperimenter kombineret med en meta-analyse af tyve års publiceret forskning.

Rune Slothuus er meget glad for prisen:

”At blive anerkendt af kolleger inden for sit felt er en stor ære. Prisen kan forhåbentlig være med til at gøre flere interesserede i vores forskningsresultater,” siger Rune Slothuus.

Paperet er et resultat af projektet ”When and How Political Parties Influence Public Opinion Formation,” som ledes af Rune Slothuus og er støttet af en Sapere Aude-bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond.

Prisen præsenteres officielt på dette års konference i American Political Science Association til august i Boston, USA.

Det er andet år i træk, at Rune Slothuus modtager en APSA-pris for bedste paper. Sidste år fik han – for et andet paper skrevet sammen med Thomas Leeper – APSAs pris for bedste paper inden for valg, holdningsdannelse og vælgeradfærd.

Navne