John Locke

Morten Brænder og Per Mouritsen har udgivet bogen om John Locke, som er en del af serien Statskundskabens Klassikere.

27.09.2016 | Ingrid Marie Fossum

John Locke kan betragtes som den liberale politiske filosofis grundlægger. Han formulerede en række principper, som står helt centralt i den liberale tradition. Adskillelsen mellem stat og samfund – og mellem det offentlige og det private menneske – udgør således kernepunkter i Lockes politiske filosofi. Denne bog fokuserer på John Locke som politisk tænker og introducerer fire centrale temaer, der gør Locke til en af stats-kundskabens klassikere, nemlig hans tanker om naturtilstanden, om ejendomsretten, om styreformen og om tolerance. Derud-over indeholder bogen en introduktion til John Locke i hans samtid, en gennemgang af hans virkningshistorie især i Amerika og en diskussion af hans nutidige relevans. Endelig byder bogen på uddrag af centrale passager fra to af Lockes hovedeværker: Anden afhandling om styreformen og Et brev om tolerance. John Locke kan betragtes som den liberale politiske filosofis grundlægger. Han formulerede en række principper, som står helt centralt i den liberale tradition. Adskillelsen mellem stat og samfund – og mellem det offentlige og det private menneske – udgør således kernepunkter i Lockes politiske filosofi.

Denne bog fokuserer på John Locke som politisk tænker og introducerer fire centrale temaer, der gør Locke til en af statskundskabens klassikere, nemlig hans tanker om naturtilstanden, om ejendomsretten, om styreformen og om tolerance. Derudover indeholder bogen en introduktion til John Locke i hans samtid, en gennemgang af hans virkningshistorie især i Amerika og en diskussion af hans nutidige relevans. Endelig byder bogen på uddrag af centrale passager fra to af Lockes hovedeværker: Anden afhandling om styreformen og Et brev om tolerance.

Bogen er en del af serien Statskundskabens Klassikere, udgivet af DJØF Forlag.

Nye bøger