Forskere fra Institut for Statskundskab vinder pris for bedste artikel

Jørgen Møller og Svend-Erik Skaaning er blevet tildelt The Frank Cass Prize 2011 for deres artikel ’Stateness first?’.

27.06.2012 | Morten Rømer Holm

Jørgen Møller og Svend-Erik Skaaning har igennem flere år arbejdet med demokratiseringsforskning, og for et af deres fælles arbejder har de nu modtaget prisen for den bedste artikel udgivet sidste år i det internationale tidsskrift Democratization.

Democratization uddeler hvert år Frank Cass-prisen til den artikel, der bedst har formået at fremme viden om og forståelse af demokratisering. Med prisen følger foruden æren et mindre pengebeløb.

Møller og Skaanings artikel viser, at 'statslighed' (staten har monopol på magtanvendelse, og der er enighed om, hvem der udgør statens borgere) i høj grad er en nødvendig betingelse for demokratiske rettigheder i form af frie valg, politiske friheder, retssikkerhed og sociale rettigheder. De underbygger dog også, at mens der findes undtagelser hertil i forbindelse med frie valg og politiske friheder, er dette ikke tilfældet for retssikkerhed og sociale rettigheder.

Adgang til abstract og artikel finder du på tidsskriftets hjemmeside

For yderligere information

Jørgen Møller, lektor