1 million til projekt om bemyndigelsesbestemmelser

De fire Aarhus BSS-forskere Jørgen Grønnegård Christensen, Peter Bjerre Mortensen, Helene Helboe Pedersen og Jørgen Albæk Jensen har fået 1 millioner kroner fra Folketinget til et projekt om bemyndigelsesbestemmelser.

08.06.2018 | Ingrid Marie Fossum

Efter et åbent opslag har Udvalget for Forretningsordenen i Folketinget udpeget forskergruppen fra Aarhus BSS til at gennemføre forskningsprojektet om bemyndigelsesbestemmelser. Foto: Colourbox.com

Jørgen Grønnegård Christensen, Peter Bjerre Mortensen og Helene Helboe Pedersen fra Institut for Statskundskab samt Jørgen Albæk Jensen fra Juridisk Institut er blevet udvalgt til at undersøge de bemyndigelser, som Folketinget giver regeringen, når der vedtages nye love.

”Der er et bredt ønske i Folketinget om at få mere viden om, hvordan regeringer benytter disse bemyndigelsesbestemmelser, herunder om udviklingstendenser gennem de senere år og variationer mellem de forskellige politikområder,” skriver Folketinget i deres pressemeddelelse.

Folketingets formand Pia Kjærsgaard udtaler:

”Jeg ser frem til, at projektet kan gøre os klogere på magtforholdet mellem Folketinget og regeringen. Folketinget vedtager hvert år en stribe bemyndigelser, men vi ved ikke nok om, hvordan skiftende regeringer bruger dem. Det er min ambition at styrke Folketinget i rollen som lovgiver, og jeg håber, at vi med forskningsprojektet får en større viden, der kan bidrage til at klargøre magtbalancen mellem Folketinget og regeringen.”

Navne