Nyheder

Datasættet er nu frit tilgængelige på projektets hjemmeside www.V-Dem.net

07.01.2016 | Forskningsnyhed

En milepæl for demokratiforskningen

Det nye, skelsættende Varieties of Democracy (V-Dem) datasæt kan gøre os klogere på demokratiets tilstand, og hvad der skal til for at udvikle og bevare det.

15.12.2015 | Debat

Debat med Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet med ambassadør Peter Taksøe-Jensen i spidsen havde taget initiativ til en debat om økonomisk diplomati i en globaliseret verden. Forskere fra Aarhus BSS og repræsentanter fra erhvervslivet delte ud af deres viden og erfaringer.

”EU må indse, at der ikke snart bliver fred. De løsninger, som EU satser på, duer ikke. Der er gået 20 år siden Oslo-aftalen, hvilket må anses som et bevis på, at to-statsløsningen, som blev forhandlet frem, ikke fungerer,” siger Bruno Oliveira Martins.

11.12.2015 | Forskningsnyhed

Hvordan kommer man videre i Israel-Palæstina-konflikten?

Bruno Oliveira Martins og fem internationale forskerkollegaer er gået sammen om at finde alternative løsninger på fremtidens Israel-Palæstina-forhold. De peger på begrænsninger og forhindringer for en fredsløsning ved den nuværende situation og ser mulige veje frem for de to landes langvarige konflikt.

Hvordan vi bedst integrerer i skolen, er emne for mangen en politisk debat, men grundlaget er tyndt. Med vores forskning håber vi at kvalificere debatten,” siger Per Mouritsen.

11.12.2015 | Forskningsnyhed

Hvor er skoler bedst til at integrere børn af indvandrere – i Danmark eller Sverige?

Statskundskabsforskere har fået 6,2 millioner fra Rockwool-Fonden til at undersøge, hvordan skolen får børn af indvandrere til at trives og vokse op som engagerede medborgere. Hele 6000 børn og unge i Danmark og Sverige skal deltage.

11.12.2015 | Videnudveksling

En leder skal sørge for, at medarbejderne gør det, de er bedst til

Statskundskabs-alumne Kim Møller-Nielsen er kåret til Årets unge erhvervsleder. Vi har talt med ham, om hvad der skal til for at være en god leder.

28.11.2015 | Forskningsnyhed

Stemmen fra dybet: Politikeres toneleje er med til at afgøre valg

En dyb stemme og et kraftigt kæbeparti er vigtige aktiver for højreorienterede politikere. For politikere på venstrefløjen gælder det derimod om at have lidt blødere træk. Sådan lyder konklusionen på baggrund af to nye undersøgelser fra Aarhus Universitet. Undersøgelserne tyder på, at fysiske karakteristika har større indflydelse på vælgernes præferencer end hidtil antaget.

26.11.2015 | Offentligheden/ Pressen

Retsforbeholdet: Store tvivl op til afstemning 3. dec.

Lektor i statskundskab Derek Beach taler om danskernes tvivl omkring, hvad de skal stemme ved den kommende afstemning om retsforbeholdet.

Lasse Lindekilde bliver forskningsleder på projektet om radikalisering og anti-radikaliseringsindsatser, som har modtaget 3,1 millioner fra Aarhus Universitets Forskningsfond.

18.11.2015 | Navne

3,1 millioner fra AUFF til Lasse Lindekilde

Lektor Lasse Lindekilde har modtaget en bevilling på 3,1 millioner kroner fra Aarhus Universitets Forskningsfond. Det er tale om et Lektor Starting Grant til et projekt om radikalisering og anti-radikaliseringsindsatser, hvor også Preben Bertelsen fra Psykologisk Institut er tilknyttet.

17.11.2015 | Offentligheden/ Pressen

Eksperter i terrorisme

Som følge af weekendens terrorangreb i Paris bringer vi her en liste over terroreksperter.

Peter Munk Christiansen ser frem til at yde sit bidrag til at udvikle instituttet på flere dimensioner i samarbejde med instituttets mange dygtige medarbejdere.

13.11.2015 | Navne

Peter Munk Christiansen er ny institutleder

Den nye institutleder på statskundskab bliver Peter Munk Christiansen. Han overtager tøjlerne efter Thomas Pallesen, som er blevet dekan på Aarhus BSS. I det følgende giver institutlederen sit syn på instituttets styrker, udfordringer og visioner.

Viser resultater 91 til 100 ud af 368

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste