Nyheder

Joshua Robison
Maria-Louise Clausen

01.03.2016 | Navne

Robison og Clausen modtager millionbevillinger fra DFF

Postdoc Joshua Robison modtager 1,7 millioner og ph.d.-studerende Maria-Louise Clausen får 1,6 millioner fra Det Frie Forskningsråd - Samfund og Erhverv - til deres projekter.

Det dydige samfund – dydernes rolle i etik og politik er den første bog på dansk, der rejser disse etiske spørgsmål, og som fører svarene helt frem til konkrete politiske indsigter.

29.02.2016 | Nye bøger

Det dydige samfund - dydernes rolle i etik og politik

Lasse Nielsen har skrevet bogen 'Det dydige samfund', som rejser spørgsmål som: Hvad er det gode menneskelige liv? Og hvordan bør jeg handle over for andre?

22.02.2016 | Debat

Aviser gør os mere kritiske over for krig

Det er vigtigt for demokratiet, at befolkningen via aviser bliver eksponeret for argumenter fra flere sider. Det får os til at stille spørgsmålstegn ved f.eks. det at gå i krig, forklarede den internationale forsker Leonie Huddy i en forelæsning på Institut for Statskundskab, Aarhus BSS.

Lasse Lindekilde taler ved seminar

15.02.2016 | Videnudveksling

Ensomme terrorister er ikke så ensomme endda, siger forsker fra Aarhus BSS

Hvis ensomme terrorister virkelig var helt alene og blev radikaliseret i fuldstændig isolation fra det omgivende samfund, så ville de være umulige at stoppe. Men forskning viser, at de faktisk er mindre løsrevne fra omgivelserne, end man normalt tror, og det gør det muligt for myndighederne at opdage dem i tide, fortæller en forsker fra Aarhus BSS, Aarhus Universitet.

Forskere viser nu, at man skal passe meget på med at se tilfredshedsmålinger som udtryk for organisationers kvalitet, og at man derfor skal være varsom med at træffe beslutninger på den baggrund. Foto: Jesper Rais, AU

04.02.2016 | Forskningsnyhed

Kan vi stole på tilfredshedsmålinger?

Tilfredshedsundersøgelser kan give et misvisende billede af offentlige institutioners kvalitet. Forskning fra Aarhus BSS viser, at man derfor bør være varsom med at træffe beslutninger, som har indflydelse på borgernes liv, på baggrund af resultater fra evalueringerne.

01.02.2016 | Forskningsnyhed

Nyt nummer af politica

Temanummer om borgerkrig er ude nu. Læs det her.

25.01.2016 | Forskningsnyhed

Soloterrorisme: Årsager og løsninger

Lasse Lindekilde, lektor i statskundskab, har forsket i, hvad der får enlige terrorister til at handle. Deres baggrund er ikke, hvad man måske skulle tro.

Forskerne vil undersøge, hvordan ændringer i balancen i, hvem der bidrager økonomisk, påvirker forhandlinger om statens midler, og hvordan de anvendes. De vil undersøge nærmere, hvem der hovedsagelig står for skatteindtægterne, og hvad disse bidragydere ønsker til gengæld. Foto: Colourbox

14.01.2016 | Forskningsnyhed

7,28 millioner til at undersøge sammenhængen mellem skattebetaling og politiske prioriteringer i Afrika

Forskere fra Aarhus BSS vil i samarbejde med forskere fra Uganda og Tanzania undersøge, hvad det betyder for den politiske linje i Afrika, når der sker forandringer i, hvilke grupper der betaler mest i skat. Danida støtter projektet, som har særligt fokus på Uganda og Tanzania.

07.01.2016 | Nye bøger

International PolitikNU – magtbalance, værdier og samarbejde, 2. udgave

Tonny Brems Knudsen er medredaktør på grundbogen, som rummer bidrag fra yderligere ni af instituttets forskere.

Datasættet er nu frit tilgængelige på projektets hjemmeside www.V-Dem.net

07.01.2016 | Forskningsnyhed

En milepæl for demokratiforskningen

Det nye, skelsættende Varieties of Democracy (V-Dem) datasæt kan gøre os klogere på demokratiets tilstand, og hvad der skal til for at udvikle og bevare det.

Viser resultater 91 til 100 ud af 377

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste