Nyheder

26.11.2015 | Offentligheden/ Pressen

Retsforbeholdet: Store tvivl op til afstemning 3. dec.

Lektor i statskundskab Derek Beach taler om danskernes tvivl omkring, hvad de skal stemme ved den kommende afstemning om retsforbeholdet.

Lasse Lindekilde bliver forskningsleder på projektet om radikalisering og anti-radikaliseringsindsatser, som har modtaget 3,1 millioner fra Aarhus Universitets Forskningsfond.

18.11.2015 | Navne

3,1 millioner fra AUFF til Lasse Lindekilde

Lektor Lasse Lindekilde har modtaget en bevilling på 3,1 millioner kroner fra Aarhus Universitets Forskningsfond. Det er tale om et Lektor Starting Grant til et projekt om radikalisering og anti-radikaliseringsindsatser, hvor også Preben Bertelsen fra Psykologisk Institut er tilknyttet.

17.11.2015 | Offentligheden/ Pressen

Eksperter i terrorisme

Som følge af weekendens terrorangreb i Paris bringer vi her en liste over terroreksperter.

Peter Munk Christiansen ser frem til at yde sit bidrag til at udvikle instituttet på flere dimensioner i samarbejde med instituttets mange dygtige medarbejdere.

13.11.2015 | Navne

Peter Munk Christiansen er ny institutleder

Den nye institutleder på statskundskab bliver Peter Munk Christiansen. Han overtager tøjlerne efter Thomas Pallesen, som er blevet dekan på Aarhus BSS. I det følgende giver institutlederen sit syn på instituttets styrker, udfordringer og visioner.

19.10.2015 | Nye bøger

Ny bog: Politik

Michael Bang Petersen har udgivet bogen "Politik" i serien Tænkepauser.

Elias Götz

09.10.2015 | Priser

Pris for bedste artikel til Elias Götz

Adjunkt Elias Götz vinder prisen for bedste artikel i det nye tidsskrift Global Affairs.

"Ingen stater ønsker at have klientelstater fra potentiale rivaler i umiddelbar nærhed af egne grænser. Det er derfor at næsten alle stormagter gennem tiderne – fra det Persiske Rige til nutidens USA – har forsøgt at opnå regional dominans. Rusland er ikke nogen undtagelse og modvirker Ukraines forsøg på at knytte tætte bånd til Brussels eller Washington", lyder det fra adjunkt i statskundskab Elias Götz. Foto: Colourbox

09.10.2015 | Forskningsnyhed

En geopolitisk forklaring på Ruslands indgreb i Ukraine

Hvad ligger bag Ruslands annektering af Krim og den konfronterende politik over for Ukraine? Adjunkt i statskundskab, Elias Götz, udfordrer det almindelige fokus på Putins personlighed og baggrund i KGB og argumenterer i stedet for, at politikken skyldes geopolitiske interesser.

05.10.2015 | Navne

2,2 millioner til Sunhee Parks projekt om forhandlingsadfærd

Postdoc Sunhee Park har modtaget et Mobilex mobilitetsstipendium fra Det Frie Forskningsråd for sit projekt "Civil War Termination Bargaining: Power, Third Parties, and Bargaining Behavior".

02.10.2015 | Forskningsnyhed

Fødselsvægt påvirker social tillid

Hvor meget vejer barnet? Det er et af de spørgsmål, nybagte forældre konstant bliver udsat for. Hvad de svarer, er måske vigtigere, end vi gør os klart. Fødselsvægt påvirker, hvor meget tillid vi har til vores medmennesker senere i livet. Og tillid – det er den lim, der forhindrer samfundet i at falde fra hinanden. Ny forskning fra Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS) belyser fænomenet.

"En plads i verden" er den første forskningsbaserede bog om medborgerskabets historie og nutidige udfordringer på dansk.

27.09.2015 | Offentligheden/ Pressen

Skal man være kristen for at være medborger? Forskningsbaseret bog om medborgerskab udkommer på Gyldendal

”En plads i verden – det moderne medborgerskab” lanceres tirsdag (29/9) ved en paneldebat modereret af Clement Kjersgaard med debattør Khaterah Parwani, kulturminister Bertel Haarder, professor Jørgen Henrik Petersen og forfatteren Per Mouritsen.

Viser resultater 91 til 100 ud af 362

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste