Stine Toft. Foto:Privat

16.08.2019 | Uddannelsesnyhed

Første kandidat i Politik og Økonomi er ude i virkeligheden

I efteråret 2014 begyndte første hold på den tværdisciplinære bacheloruddannelse i Politik og Økonomi. Stine Toft er som den første blevet kandidat og er i dag ansat i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

14.08.2019 | Nye bøger

Offentlig Forvaltning

En række forskere fra Institut for Statskundskab er bogaktuelle med 2. udgave af lærerbogen 'Offentlig forvaltning - et politologisk perspektiv'. Bogen er redigeret af Jens Blom-Hansen, Peter Munk Christiansen, Thomas Pallesen og Søren Serritzlew.

Oxford University Press

05.08.2019 | Nye bøger

The Reshaping of West European Party Politics

In his new book, Professor Christoffer Green-Pedersen presents a new model of issue competition among political parties based on a new coding of party manifestos.

Foto: Colourbox

27.07.2019 | Forskningsnyhed

Kvindelige forskere citeres ligeså meget som mandlige

Mange studier har konkluderet, at mandlige forskere citeres mere end kvindelige. Men forskere fra Dansk Center for Forskningsanalyse går et spadestik dybere og konkluderer, at der ikke er nogen væsentlig forskel på kønnene. En konklusion, som bør bemærkes på forskningsinstitutionernes ledelseskontorer, mener forskerne bag studiet.

01.07.2019 | Nye bøger

Ny bog: "US Foreign Policy Towards Russia in the Post-Cold War Era"

Tankegange fra Den Kolde Krig har fortsat med at påvirke amerikansk udenrigspolitik til skade for forholdet mellem Rusland og USA, skriver David Parker i sin nye bog. Han viser hvordan spændinger og mistillid er taget til under Trump og ser på fremtiden for forholdet mellem USA og Rusland.

28.06.2019 | Priser

Talent belønnes med europæisk ph.d.-pris

Adjunkt Kristina Bakkær Simonsen vinder pris for sin ph.d.-afhandling om indvandrere og integration.

Peter Munk Christiansen, professor og institutleder, Institut for Statskundskab. Foto: Aarhus Universitet

17.06.2019 | Forskningspolitik

Forskningspolitiske anbefalinger fra Danmark er ude internationalt

Forskningsbevillinger bliver større og større. Men de fonde, der uddeler pengene, bør holde beløbene nede, anbefaler blandt andre institutleder Peter Munk Christiansen i Nature Human Behaviour.

21.05.2019 | Nye bøger

Ny bog: Politisk og administrativ ledelse

Forskere fra Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse er aktuelle med nye forskningsresultater om roller, relationer og personlighed i toppen af de danske kommuner.

21.05.2019 | Nye bøger

Budgetlægning og offentlige udgifter

Tredje reviderede udgave af bogen 'Budgetlægning og offentlige udgifter' er netop udkommet. Institutleder Peter Munk Christiansen er redaktør på bogen, der præsenterer centrale teorier om de budgetter, der har stor betydning for vores samfund.

14.05.2019 | Podcast

Ny podcast om evolution og vælgeradfærd

Urmenneskets logik er lagret dybt inde i vores hjerner. Også når det gælder politik. I denne udgave af 'Det Videnskabelige Kvarter' forklarer Lasse Laustsen og Michael Bang Petersen, hvilken betydning menneskets evolutionshistorie har i stemmeboksen.

Viser resultater 1 til 10 ud af 446

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste