15.08.2018 | Offentligheden/ Pressen

Tredjebedst i verden i offentlig forvaltning

Institut for statskundskab på Aarhus BSS udmærker sig med forskning i verdensklasse inden for flere områder, herunder offentlig forvaltning. På Shanghai-rankingen, som kårer verdens bedste forskningsinstitutioner, klatrer instituttet opad på listen og rangeres nu som nummer tre i verden inden for offentlig forvaltning og nummer tre i Europa inden for statskundskab.

10.08.2018 | Samfund og politik

Millioner til forskning i det byrdefulde bureaukrati

Det kan have uhensigtsmæssige konsekvenser, når bureaukratiet opleves som uoverskueligt. Man risikerer både at fraskrive borgerne ydelser, de ellers har ret til, og at give dem stress. Lektor i statskundskab Martin Bækgaard har fået 11,2 millioner fra Det Europæiske Forskningsråd til at undersøge, hvordan borgeres møde med bureaukratiet påvirker dem i en presset økonomisk situation.

Mickael Bech Foto: VIVE

06.08.2018 | Navne

Mickael Bech tiltræder som Novo Nordic Foundation Professor

Mickael Bech forlader direktørposten i VIVE og vender tilbage til forskning og undervisning, når han tiltræder som professor i sundhedsledelse ved Institut for Statskundskab til september. Med sig har han store ambitioner og vigtige erfaringer fra sundhedssektoren, som instituttet og fakultetet kan drage nytte af.

03.08.2018 | Samfund og politik

Fem nye H2020-projekter til Dansk Center for Forskningsanalyse

Dansk Center for Forskningsanalyse har modtaget næsten 20 millioner kroner til fem nye Horizon 2020 projekter. Fire af projekterne beskæftiger sig med ansvarlighed og integritet i forskningen. Det femte projekt har fokus på at udvikle redskaber til at måle en virksomheds immaterielle aktiver.

04.07.2018 | Nye bøger

State Capacity, Economic Control, and Authoritarian Elections

Combining evidence from cross-national studies with studies on selected cases relying on recent field work, this book suggests a solution to the "paradox of authoritarian elections". Merete Bech Seeberg's new book is published with Routledge.

04.07.2018 | Nye bøger

Refugee Crisis: The Borders of Human Mobility

How should we respond to the worst refugee crisis since the World War II? Kasper Lippert-Rasmussen, Melina Duarte, Serena Parekh and Annamari Vitikainen ask in their new book.

03.07.2018 | Ceremoni / åbning

Dimission 2018

Fredag 29. juni 2018 afholdt instituttet dimission i Aulaen for årets dimittender fra statskundskab og samfundsfag. Se billederne fra ceremonien her.

02.07.2018 | Navne

Rune Slothuus vinder ny pris for bedste paper

Professor i statskundskab Rune Slothuus modtager endnu en pris for bedste paper fra American Political Science Association.

26.06.2018 | Navne

Lotte Bøgh Andersen i lærerkommission

Professor i statskundskab og centerleder for Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse, Lotte Bøgh Andersen, er blevet udvalgt som medlem af kommission, der skal se på lærernes arbejdstid.

Foto: Aarhus BSS Kommunikation

25.06.2018 | Navne

Pris for bedste paper til Thorbjørn Sejr Guul

Adjunkt i statskundskab Thorbjørn Sejr Guul modtager sammen med kollegaer fra Aarhus BSS pris for bedste paper fra Academy of Management’s Public-Nonprofit Division.

Viser resultater 1 til 10 ud af 409

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste