Nyheder

Peter Munk Christiansen, professor og institutleder, Institut for Statskundskab. Foto: Aarhus Universitet

17.06.2019 | Forskningspolitik

Forskningspolitiske anbefalinger fra Danmark er ude internationalt

Forskningsbevillinger bliver større og større. Men de fonde, der uddeler pengene, bør holde beløbene nede, anbefaler blandt andre institutleder Peter Munk Christiansen i Nature Human Behaviour.

21.05.2019 | Nye bøger

Ny bog: Politisk og administrativ ledelse

Forskere fra Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse er aktuelle med nye forskningsresultater om roller, relationer og personlighed i toppen af de danske kommuner.

21.05.2019 | Nye bøger

Budgetlægning og offentlige udgifter

Tredje reviderede udgave af bogen 'Budgetlægning og offentlige udgifter' er netop udkommet. Institutleder Peter Munk Christiansen er redaktør på bogen, der præsenterer centrale teorier om de budgetter, der har stor betydning for vores samfund.

14.05.2019 | Podcast

Ny podcast om evolution og vælgeradfærd

Urmenneskets logik er lagret dybt inde i vores hjerner. Også når det gælder politik. I denne udgave af 'Det Videnskabelige Kvarter' forklarer Lasse Laustsen og Michael Bang Petersen, hvilken betydning menneskets evolutionshistorie har i stemmeboksen.

Foto: Colourbox

14.05.2019 | Bevillinger

Fem DFF-bevillinger til Institut for Statskundskab

Fem forskere fra instituttet modtager i alt 26 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsråd.

10.05.2019 | Forskningsnyhed

Mudderkastning betaler sig i politik

Politiske partier kan svække rivalernes omdømme blandt vælgerne. En effektiv strategi er at give sine politiske modstandere skylden for aktuelle problemer, viser ny forskning fra Aarhus BSS.

06.05.2019 | Forskningsnyhed

Danske vælgere er dårlige tabere

Ny forskning fra Institut for Statskundskab viser, at vælgernes opfattelse af det danske demokrati påvirkes af, om de stemmer på et vindende parti eller på et tabende. Særligt opsigtsvækkende er det, at tabernes utilfredshed stadig hænger ved tre år efter et valg.

06.05.2019 | Navne

Michael Bang Petersen optaget i Videnskabernes Selskab

At værne om sandhedsbegrebet og det videnskabelige ideal er ambitionen for professoren fra Institut for Statskundskab.

Foto: Scanpix

25.03.2019 | Forskningsnyhed

Fire historiske valg til Folketinget - og et på vej?

LONGREAD: Aarhus BSS' netmedie, Insights, tager sammen med to professorer fra Institut for Statskundskab tilbage til fire historiske valg, der hver især har sat aftryk i det politiske univers. Og giver et bud på, hvad der måske kommer til at gøre dette års folketingsvalg historisk.

Foto: Aarhus BSS

22.03.2019 | Podcast

Verdensmestre i valg

Danskerne er verdensmestre i at afholde valg. Professor Jørgen Elklit fra Institut for Staskundskab forklarer hvorfor, når han i en ny podcast tager os med ind i maskinrummet bag et dansk valg.

Viser resultater 1 til 10 ud af 440

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste