Foto: Djøf Forlag

21.12.2018 | Nye bøger

Ny bog: Elinor Ostrom

”There is a five letter word that I would like to repeat, and repeat, and prepeat: T R U S T” – Elinor Ostrom, Nobelpristalen, 8. december, 2009

13.12.2018 | Nye bøger

Introduction to International Relations

Oxford University Press releases the seventh edition of ‘Introduction to International Relations’ – with Professor Jørgen Møller, Aarhus BSS, as new co-author.

Institutleder Peter Munk Christiansen (tv) og professor Carsten Jensen, Institut for Statskundskab, Aarhus BSS | Foto: Mia Ulvgraven

28.11.2018 | Bevillinger

EU giver prestigefuld bevilling til Aarhus BSS-forsker

Professor Carsten Jensen fra Institut for Statskundskab har netop modtaget Det Europæiske Forskningsråds Consolidator Grant, som gives til fremragende forskere med en lovende videnskabelig karriere. Det er første gang, at en forsker fra Aarhus BSS modtager bevillingen.

Foto: Djøf Forlag

17.10.2018 | Nye bøger

Overmod og afmagt: Historien om Det nye SKAT

Jørgen Grønnegård Christensen og Peter Bjerre Mortensen afdækker i deres nye bog "Overmod og afmagt" den uheldige cocktail af embedsmænds overmod og politikernes afmagt, der førte til SKATs storhed og fald. Bogen afsluttes med en række anbefalinger til den nødvendige genopretning.

Foto: Teodor Lazarev, Colourbox

10.10.2018 | Forskningsnyhed

Mænd med store muskler ønsker ulighed i samfundet

Fysisk styrke og politiske holdninger hænger sammen blandt mænd, men ikke blandt kvinder. Ny forskning fra Institut for Statskundskab viser, at urinstinkter påvirker mænds politiske overvejelser.

01.10.2018 | Nye bøger

Demokrati i en krisetid

Jørgen Møller og Svend-Erik Skaaning undersøger mellemkrigstidens kriser og konkluderer, at en række europæiske demokratier klarede sig overraskende godt.

Photo: www.cambridge.org

18.09.2018 | Nye bøger

Relational Egalitarianism – Living as Equals

Kasper Lippert-Rasmussen seeks to propose a new comprehensive form of egalitarianism which includes central elements from existing paradigms. The book is published with Cambridge University Press.

14.09.2018 | Priser

Prisregn over statskundskab ved årsfest

Ved Aarhus Universitets årsfest blev fire priser uddelt til personer med tilknytning til Institut for Statskundskab.

05.09.2018 | Forskningsnyhed

Små børn foretrækker vindere - men undgår dem, som tromler deres vilje igennem

Små børn på bare halvandet år foretrækker de individer, som andre underkaster sig for. Det ligger tilsyneladende dybt i os mennesker at opsøge dem med høj status, sandsynligvis fordi det gennem evolutionshistorien har kunnet give adgang til ressourcer, territorium og partnere at være sammen med dem.

04.09.2018 | Navne

Carter Bloch new Centre Director at CFA

Professor Carter Bloch has been appointed new centre director at Danish Centre for Studies in Research and Research Policy (CFA) from 1 September 2018.

Viser resultater 1 til 10 ud af 423

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste