Photo: www.cambridge.org

18.09.2018 | Nye bøger

Relational Egalitarianism – Living as Equals

Kasper Lippert-Rasmussen seeks to propose a new comprehensive form of egalitarianism which includes central elements from existing paradigms. The book is published with Cambridge University Press.

14.09.2018 | Priser

Prisregn over statskundskab ved årsfest

Ved Aarhus Universitets årsfest blev fire priser uddelt til personer med tilknytning til Institut for Statskundskab.

05.09.2018 | Forskningsnyhed

Små børn foretrækker vindere - men undgår dem, som tromler deres vilje igennem

Små børn på bare halvandet år foretrækker de individer, som andre underkaster sig for. Det ligger tilsyneladende dybt i os mennesker at opsøge dem med høj status, sandsynligvis fordi det gennem evolutionshistorien har kunnet give adgang til ressourcer, territorium og partnere at være sammen med dem.

04.09.2018 | Navne

Carter Bloch new Centre Director at CFA

Professor Carter Bloch has been appointed new centre director at Danish Centre for Studies in Research and Research Policy (CFA) from 1 September 2018.

Ann-Kristin Kölln and Jonathan Polk received The Jack Walker Award. Click to enlarge photo. Photo: Private

03.09.2018 | Navne

Two prestigious awards for Ann-Kristin Kölln

The Organized Section on Political Organizations and Parties of the American Political Science Association gives out five awards each year. This year Ann-Kristin Kölln received two of them: the Emerging Scholar Award and the Jack Walker Jr. Outstanding Article Award.

Foto: Aarhus Universitet

30.08.2018 | Navne

7,3 millioner til forskning i forebyggelse af voldelig ekstremisme i Norden

De nordiske lande er nået langt i forebyggelsen af voldelig ekstremisme. På baggrund af en stor bevilling fra NORDFORSK får Lasse Lindekilde og kolleger fra Norden nu mulighed for at undersøge, hvilke elementer og praksisser i de nordiske modeller, som fungerer og eventuelt kan eksporteres til andre lande.

21.08.2018 | Nye bøger

International Organization in the Anarchical Society

Tonny Brems Knudsen's new book takes up the nature of the institutions of international society. The book is co-edited with Cornelia Navari and published with Palgrave.

Thomas Olesen Foto: Ove Smedegaard
Lasse Lindekilde Foto: AU Foto / Jesper Rais

20.08.2018 | Navne

5 millioner til projekt om protest og aktivisme

Thomas Olesen og Lasse Lindekilde har sammen med Arbejdermuseet modtaget en treårig-bevilling fra Velux Fonden til projektet ”Græsrødder, demonstranter og ekstremister – politisk aktivisme på den danske venstrefløj 1969-2020”.

15.08.2018 | Offentligheden/ Pressen

Tredjebedst i verden i offentlig forvaltning

Institut for statskundskab på Aarhus BSS udmærker sig med forskning i verdensklasse inden for flere områder, herunder offentlig forvaltning. På Shanghai-rankingen, som kårer verdens bedste forskningsinstitutioner, klatrer instituttet opad på listen og rangeres nu som nummer tre i verden inden for offentlig forvaltning og nummer tre i Europa inden for statskundskab.

10.08.2018 | Samfund og politik

Millioner til forskning i det byrdefulde bureaukrati

Det kan have uhensigtsmæssige konsekvenser, når bureaukratiet opleves som uoverskueligt. Man risikerer både at fraskrive borgerne ydelser, de ellers har ret til, og at give dem stress. Lektor i statskundskab Martin Bækgaard har fået 11,2 millioner fra Det Europæiske Forskningsråd til at undersøge, hvordan borgeres møde med bureaukratiet påvirker dem i en presset økonomisk situation.

Viser resultater 1 til 10 ud af 417

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste