Foto: Teodor Lazarev, Colourbox

10.10.2018 | Forskningsnyhed

Mænd med store muskler ønsker ulighed i samfundet

Fysisk styrke og politiske holdninger hænger sammen blandt mænd, men ikke blandt kvinder. Ny forskning fra Institut for Statskundskab viser, at urinstinkter påvirker mænds politiske overvejelser.

01.10.2018 | Nye bøger

Demokrati i en krisetid

Jørgen Møller og Svend-Erik Skaaning undersøger mellemkrigstidens kriser og konkluderer, at en række europæiske demokratier klarede sig overraskende godt.

Photo: www.cambridge.org

18.09.2018 | Nye bøger

Relational Egalitarianism – Living as Equals

Kasper Lippert-Rasmussen seeks to propose a new comprehensive form of egalitarianism which includes central elements from existing paradigms. The book is published with Cambridge University Press.

14.09.2018 | Priser

Prisregn over statskundskab ved årsfest

Ved Aarhus Universitets årsfest blev fire priser uddelt til personer med tilknytning til Institut for Statskundskab.

05.09.2018 | Forskningsnyhed

Små børn foretrækker vindere - men undgår dem, som tromler deres vilje igennem

Små børn på bare halvandet år foretrækker de individer, som andre underkaster sig for. Det ligger tilsyneladende dybt i os mennesker at opsøge dem med høj status, sandsynligvis fordi det gennem evolutionshistorien har kunnet give adgang til ressourcer, territorium og partnere at være sammen med dem.

04.09.2018 | Navne

Carter Bloch new Centre Director at CFA

Professor Carter Bloch has been appointed new centre director at Danish Centre for Studies in Research and Research Policy (CFA) from 1 September 2018.

Ann-Kristin Kölln and Jonathan Polk received The Jack Walker Award. Click to enlarge photo. Photo: Private

03.09.2018 | Navne

Two prestigious awards for Ann-Kristin Kölln

The Organized Section on Political Organizations and Parties of the American Political Science Association gives out five awards each year. This year Ann-Kristin Kölln received two of them: the Emerging Scholar Award and the Jack Walker Jr. Outstanding Article Award.

Foto: Aarhus Universitet

30.08.2018 | Navne

7,3 millioner til forskning i forebyggelse af voldelig ekstremisme i Norden

De nordiske lande er nået langt i forebyggelsen af voldelig ekstremisme. På baggrund af en stor bevilling fra NORDFORSK får Lasse Lindekilde og kolleger fra Norden nu mulighed for at undersøge, hvilke elementer og praksisser i de nordiske modeller, som fungerer og eventuelt kan eksporteres til andre lande.

21.08.2018 | Nye bøger

International Organization in the Anarchical Society

Tonny Brems Knudsen's new book takes up the nature of the institutions of international society. The book is co-edited with Cornelia Navari and published with Palgrave.

Thomas Olesen Foto: Ove Smedegaard
Lasse Lindekilde Foto: AU Foto / Jesper Rais

20.08.2018 | Navne

5 millioner til projekt om protest og aktivisme

Thomas Olesen og Lasse Lindekilde har sammen med Arbejdermuseet modtaget en treårig-bevilling fra Velux Fonden til projektet ”Græsrødder, demonstranter og ekstremister – politisk aktivisme på den danske venstrefløj 1969-2020”.

Viser resultater 1 til 10 ud af 419

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste